Tijdens een dagje weg, vakantie of festival een bekend probleem: nadat je de hele dag je telefoon gebruikt hebt, raakt de batterij bijna leeg. Gelukkig bestaan er powerbanks! Met een powerbank voorzie jij je telefoon, tablet of zelfs laptop van extra stroom zodat je bereikbaar blijft. In ons assortiment vind je allerlei verschillende soorten powerbanks. Zo verschillen ze in de aansluitingen, het Wattage en grootte. Bij sommige powerbanks krijg je een oplaadkabel meegeleverd, bij anderen moet je je eigen kabeltje gebruiken.
Selecteer hier binnen welke prijs-klasse je wilt zoeken
Laad je telefoon razendsnel dankzij de Fast Charge Functie!
Ben je onderweg en is er geen stopcontact in de buurt of wil je niet afhankelijk zijn van een vaste plek om jouw smartphone, tablet of laptop op te laden? Dan is een powerbank de perfecte uitkomst.
Een powerbank kun je zien als een soort reserve batterij / accu. Een powerbank kun je opladen via een normaal stopcontact, waarna je deze vervolgens overal mee naartoe kan nemen. Zo is het mogelijk door middel van een kabel een telefoon, tablet of laptop aan de powerbank te koppelen zodat deze van stroom wordt voorzien. Tegenwoordig is het ook mogelijk om smartphones draadloos of via speciale MagSafe powerbanks op te laden. Hierbij is er geen kabel nodig om de telefoon op te laden, je legt de telefoon op de powerbank en vervolgens start het opladen.
Onder fanatieke reizigers is een powerbank onmisbaar. Steeds meer mensen maken vaker een uitstapje om vanuit het buitenland te werken of om van de natuur te genieten. Voor de actieve of backpackvakanties is een kleine powerbank van 5000 tot 10.000 mAh zeer aan te bevelen. Deze powerbanks zijn compact en licht van gewicht, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn. Ben je vaker vanuit verschillende plek werkzaam, dan is een powerbank van 20.000 mAh of meer ideaal om jouw laptop altijd van stroom te voorzien.
De ideale powerbank voor op de camping of tijdens een festivalweekend is een solar powerbank. Deze powerbanks zijn voorzien van zonnecellen waardoor de powerbank opgeladen kan worden zonder dat je in de buurt hoeft te zijn van een stopcontact. Het is natuurlijk ook mogelijk om de powerbank met zonnepaneel gewoon via het stopcontact op te laden. Daarnaast zijn er ook powerbanks met een handdynamo in ons assortiment te vinden. Deze beschikken zowel over een zonnepaneel als een handslinger waardoor de powerbank ook handmatig op te laden is.
Een powerbank tot 27.000 mAh mag je altijd meenemen in het vliegtuig. Zorg er alleen wel voor dat je de powerbank altijd in de handbagage meeneemt. Is de powerbank groter dan 27.000 mAh, dan verschillen de regels per vliegmaatschappij. Ook dit hebben we voor je op een rijtje gezet en is te vinden ons blog ”Mag je een powerbank mee in het vliegtuig? Regels, tips en veiligheid voor zorgeloos reizen”.
De meeste powerbanks zijn al voorzien van een snoertje. Vaak is dit een USB - C naar USB - C kabel. Dit is voor de meeste smartphones en tablets geschikt. Mocht je een iPhone 14 of ouder hebben, dan kan het verstandig zijn om nog een extra USB - C naar Lightning kabel aan te schaffen. Mocht je willen snelladen met een powerbank, dan is de kans groot dat je een andere kabel nodig hebt. De kabel moet namelijk minstens zo snel kunnen laden als de fast charge powerbank. Kijk daarom goed in de productomschrijving wat voor soort kabel er meegeleverd wordt.
Dit ligt zowel aan het vermogen van het apparaat dat je wilt opladen als aan het vermogen van de powerbank die je gebruikt. In de meeste situaties wordt een powerbank gebruikt om een telefoon of tablet op te laden. Daarom hebben we het onderstaande overzicht gemaakt zodat je weet wat je van elke powerbank kunt verwachten.
Hoeveelheid mAh | Smartphone | Laptop / tablet |
---|---|---|
5000 mAh powerbanks | Tot 80% opladen | X |
10.000 mAh powerbanks | 2 tot 3 keer | Tot 80% opladen |
20.000 mAh powerbanks | 3 tot 4 keer | 1 keer |
30.000 mAh powerbanks | 4 tot 6 keer | 1 tot 2 keer |
Voordat je een keuze maakt is het van belang om te weten dat de daadwerkelijke capaciteit van de powerbank ongeveer ⅔ is dan aangegeven. Het overige gedeelte gaat namelijk verloren op het moment dat de stroom omgezet wordt. Mocht de grootte en het gewicht van de powerbank niet uitmaken, dan adviseren we toch voor de zekerheid een powerbank te kiezen die een slag groter is.
Om aan te haken op het bovenstaande is het ook goed om aan te geven dat er een degelijk verschil is tussen een budget powerbank en een powerbank van bekende merken. Bij budget powerbanks is de daadwerkelijke capaciteit vaak nog een stuk lager dan bij de bekende merken. Om te voorkomen dat jij ook een powerbank aanschaft met maar de helft van de daadwerkelijke capaciteit, zorgen onze inkopers ervoor dat ons assortiment enkel bestaat uit de beste merken, zoals:
Bij GSMpunt vind je een groot assortiment aan powerbanks, maar hoe kies je de juiste? Zorg er allereerst voor dat je weet in welke omstandigheden je de powerbank gaat gebruiken en welke apparaten je er mee wilt opladen. Daarna kun je gebruik maken van onze subcategorieën om gemakkelijk te filteren. Mocht dit nog te algemeen zijn, maak dan gebruik van ons uitgebreide filtersysteem om uit te komen bij de beste powerbank voor jou. Kom je er niet uit of heb je vragen over de powerbank zodra die bij jouw thuis is bezorgd? Geen probleem, neem gerust contact op met onze collega’s van de klantenservice. Zij zijn elke werkdag van 09:00 tot 18:00 telefonisch bereikbaar.